Björnön

Björnön
Lasarett och sedan Björnön

Lasarettsbesök idag när det är onsdagar, och det är bara varannan onsdag jag behöver åka dit nu.
Blev en spruta + skelett förstärkande dropp, plus lite småsnack med sköterskan angående status för mig.
Lite prat om hur dom brukar göra när behandlingen är klar, så kommer dom troligen fortsätta enbart med sprutan en gång i månade framöver för att hålla M-komp nere.
Hon berättade att det var några som legat på 4 i M-komp efter behandling, men med stöd sprutan en gång i månaden hade deras värde gått ner till 1 i M-komp och legat stabilt där efter det och detta kändes jäkligt positivt att höra.

Cancer helvete

Det kommer bli en tung natt igen, nu när jag tagit högdos med kortison, känner mig nästan lite berusad på ett konstigt sett.
Har börjat vänja mig med dessa sena nätter, och går ju ändå upp klockan sju fast jag somnar kanske vid tre tiden på natten.
Förkylningen är det hostan som är envis och inte vill ge sig, annars mår jag rätt bra idag jämfört med tidigare kvällar senaste veckan.


Styrde sedan bilen mot Södra Björnön som ligger längst ut på denna ö, nu var också fåren utsläppta med deras lamm som sprang och hoppade lite sådär dom gör som unga.🐑 ”The lambs hopped around and played with each other.”


Det blev även några foton på kronhjortar som betade efter vägen, och det finns några gäng utspridda av kronhjortarna här och där av på Björnön.
Sädesärlan på stubben ( Motacilla alba ),hade inte Wikipedia funnit hade jag självklart inte kunnat det latinska namnet på pippin.
Får ju inte glömma bort att jag är fågelfotograf nu, nja jag är snarare en rookie och kommer så vara en bra tid framöver tror jag, men en eller flera fåglar var dag tror jag är bra då kanske jag lär mig några av dem utantill till slut. 😂
Läste i kvällstidningen idag att det härjar fågelinfluensa vid Råstasjön i Solna kommun, så nu får man hålla ett extra öga på fåglar som ser sjuka ut.


Även någon som hade skapat ett konstverk ute i skogen, jag hade sett tidigare men glömt fotografera det bara tills idag då.
Att skapa konstverk med ovanliga material som band från en trätunna är ett kreativt och intressant sätt att utforska konstens möjligheter.
Det kan också vara ett sätt att återanvända material som annars skulle ha kastats bort.
Tycker det gav en skön inramning till svamparna på trädet.
Stegen idag blev sex kilometer i ett makligt tempo, hann även med en fruktstund medans jag satt och tittade på när lammen hoppade runt och lekte med varandra. 🙂


En kul sak idag, jag fick ackreditering till VSK fotbolls alla hemma matcher idag, så nu kommer Stefan inte få en lugn stund där heller.
Men jag tror han tycker det är kul att ha någon att prata med 🙉 ibland.


Det börjar bli roligt med fotografering igen, om någon sagt till mig att jag skulle fota fåglar och sport på äldre dagar som nu, hade jag inte trott på dom.
Jag har hittat nya områden att utforska inom fotografin nu är det fåglar och sport.
Att ha en hobby eller ett intresse som ger mig glädje och tillfredsställelse är viktigt tycker jag för min mentala hälsa och välbefinnande.
Fotografering kan vara en underbar hobby som ger en möjlighet att utforska och dokumentera världen på ett unikt sätt, resefoto är också något jag tycker är kul, man får uttrycka med bild hur jag upplever platserna jag befinner mig på.

Lite länkar nedan

En tidigare tur vid Asköviken
Klicka här för att komma dit


Länk till Guide – Natursidan
Klicka här för att komma dit


Länk till Upplev-naturen
Klicka här för att komma dit