Björnön

Björnön
I motionsspår och skog

Fortfarande bra pigg, och satt nog i bilen redan före nio i morse för att ta mig till Södra Björnön.
Det sköna med Björnön är att det är så blandat med spår och skog, gick in i skogen ifrån parkeringen på Södra Björnön, det är en liten bit skogsstig för att sedan hamna på milspåret för mig som genade rejält idag blev det fyra kilometer vilket jag är rätt nöjd med.


Idag blev det även ett stopp bredvid den gamla stenbryggan, jag kommer ihåg och tror till och med jag har någon bild på bryggan när den var hel och formad som ett L.
Nu är det bara en liten bit kvar av den, och som ligger mest i vattnet och skräpar.
Fruktstund ett antal meter bredvid denna brygga på min skogspall slank jag ner och njöt av tystnaden ett så kallat #skogsbad igen.
Frukt i ena handen och där satt jag och filosofera lite, och det är lätt att koppla av på dessa platser där man enbart hör lite fågelkvitter och vågskvalp.
Låg någon pinne i vattnet och den fick bli en minimalistisk bild, det var lite som det kändes att sitta där idag på min lilla pall.


Kom en liten skogsmus springande över spåret med något stort i munnen, försökte få till några bilder och märkte att här skulle man haft 70 – 200 objektivet istället som är lite snabbare än denna 300 mm lins.
Hade ju vart kul om bilden som han sprang mot mig med saken den nu hade i munnen inte hade varit så suddig, men nu är den kastad och jag har nu lärt mig något av detta till nästa gång. 🙂


Väl hemma kom tröttheten, lite konstig i o.m. att jag hade tagit en högdos med kortison på morgonen och trodde jag skulle vara som ett duracell batteri hela dagen.
Förutom trötthet idag på eftermiddagen, så känner jag mig riktigt bra fortfarande, och bättre kanske det blir nu med en vilovecka framför mig från och med i morgon.


Och nu blev det lite IT jobb på min Macbook pro M1 Max, antar apple har gjort någon uppdatering som gör att Lightroom classic stängs ner när man byter ifrån ström till batteri.
Trodde jag, Lightroom stängde ner även med strömen på, så nu blev det en helt annan dager på felet. 🙈


Så jäkla dumt, om jag köper en bärbar dator är ju tanken att jag skall använda den då och då utan ström, och i detta fall kan jag glömma köra Lightroom classic utan ström och datorn är bara några månader gammal.
Men skam den som ger sig, detta skall fixas borde ju finnas någon lösning hos min vän Google,🤔 eller om det finns tips på sidan Lightroomqueen


Kanske jag kom på felet, har switchat kablarna mellan två diskar, och skall köra med andra kabel för att se om det är strul med denna. Kan vara allt ifrån kabelbrott till damm på utaget, men klart billigare än ny disk.