Billingen

Ny plats idag, Billingen.

Jag åkte till Strömsholms naturreservat Billingen.
Reservatet sträcker sig över en yta av cirka 8 000 hektar och erbjuder varierad natur med skogar, sjöar, våtmarker och kuperad terräng.
Hade lite svårt att hitta till denna plats, det var cyto hjärnan som tog över lite, men jag kom fram och körde förbi bongården och fram till en parkering som låg någon meter ifrån spåret.
När jag åkte tillbaka såg jag den stora parkeringen som Micke prata om, hade jag stått där hade det blivit betydlig mer steg.
Den som aldrig går vilse hittar heller inga genvägar. 😂 🚗 💨 💨

Billingen är känt för sin rika biologiska mångfald och landskapets kulturhistoriska betydelse.
Inom Strömsholms naturreservat kan besökare njuta av vandringsleder och strövområden som tar dem genom den vackra naturen.
Det finns också möjlighet till fiske och båtliv på de sjöar och vattendrag som finns i området.
Tror jag såg spillkråka, mycket bo spår efter dem och kan förstå varför, det kryllade av myrstackar och det är väl en av favorit måltiderna.
Fick även ett möte öga mot öga med en grävling som stod på bakbenen, och tittade upp bakom en sten.
Tyvärr var jag för långsam, eller hade jag varit snabb hade jag ändå inte hunnit fotat den.


Jag klarade mig över färisten som är en svensk term som syftar på en liten bro eller plattform som är upphöjd ovan marken.
Det används ofta på landsbygden eller i naturreservat för att låta gående passera över hinder som dike, bäckar eller staket samtidigt som de håller fötterna torra.


Ett foto på blomman förgätmigej som tillhör familjen klockväxter.
Dess vetenskapliga namn är Myosotis och den är känd för sina små blommor i olika nyanser av blått och vitt.


En fågel lyckades jag fånga med kameran idag, buskskvätta, vars vetenskapliga namn är Saxicola rubetra, är en liten sångfågel som tillhör familjen flugsnappare (Muscicapidae).


Och korna som skulle vara kaxiga, hann inte räkna dem men nog var det upp mot trettio kossor.
Jag vände mig om och tog upp kameran, jäklar vad dom tvärvände, 😂 den ljusa kon på bild sprang med svansen mellan benen, har nog aldrig sett en ko springa så fort någon gång.🐂


En länk till Skillberg , klicka här för att se lite bilder


Klockan är nu 00:17 och då är det fem dagar kvar tills behandlingen är klar, 🕺🏻🕺🏻
Och stegen blev drygt en mil, det var länge sedan jag gick så här långt.
Har inte känt någon trötthet i benen idag, det jag dras med är en förkylning ifrån barnbarnet, man slipper inte undan minibomben Florence när hon är här och hälsar på. ❤️
Sömnen har också blivit för lite av, det blev 3 timmar ifrån onsdagsnatten till torsdagen, och somna ändå 01:30 natten som nu var.
Allt detta kortison gör att man blir så jäkla speedad, men det är en kur kortison kvar på 40 mg.
Och fem dagar, skall bli så jäkla skönt att få hämta sig ifrån alla gifter. sex månader med all denna skit sätter sina spår.