Hubbo och kungsfiskare

Kungsfiskare


Fotade KungsfiskareEfter att ha legat i stort sett hela helgen, förutom en kort promenad vid Strömsholm i lördags, tog vi oss äntligen ut ifrån Hubbo. Vi beslutade oss för att ta en sväng till Marketenteriet för lite fika, vilket alltid är trevligt, även om det är lite mysigare på sommaren.

Planen för dagen var att gå väldigt lite, bara för att få komma ut och få lite D-vitaminer. Så vi åkte ner till Skitviken, och gissa vem som satt där och väntade på mig? Jo, den lilla vackra kungsfiskaren. Det blev knappt 2 kilometer idag, men det gör inget att man tar det lugnt och softar vissa dagar.


Det var nu andra helgen på rad som jag blev lite febrig och så otroligt trött. Jag ringde Medicinskdagvård och fick prata med min sköterska.
Tydligen är detta normalt efter sprutan Darzalex, ett antineoplastiskt medel och en CD38-hämmare.

Cancer behandlingen

Då är det bara att bita ihop för alla följande sprutor som ska komma.
Jag är fortfarande torr i munnen och har tappat smaken för de flesta sakerna nu.
Dessutom är mitt flås helt under isen; jag låter som en ångmaskin när jag kommer ut ur duschen.
Det är verkligen en utmaning, men jag försöker ta det dag för dag och hålla fast vid hoppet om att det kommer bli bättre med tiden.

Så fin Kungsfiskare

Kungsfiskaren, vilken fin fågel! Den passar liksom inte in i våra breddgrader med sina exotiska färger. När jag väl satte mig ner, kom fågeln närmare, men tyvärr drog den direkt. Hade självklart hjälpt med något fågelobjektiv, modell dyrare 🙈💸💸.

På en av bilderna sitter den med en fisk i munnen. Jag försökte hinna med när den dök i, men den satt lite för nära för att hinna se den, och då med solen i ögat var jag totalt bländad. Det sägs tydligen finnas två hannar och en hona på denna plats. Jag har bara sett två stycken tidigare, men aldrig fotat dem. Det är alltid spännande att följa och dokumentera deras beteende och interaktion på nära håll.

Hemma i Hubbo och tid för bok-läsning

Jag fick ju en bok av frun, som jag hade önskat. Den snillrike riddaren Don Quijote av La Mancha, men jag har mått lite risigt för att läsa. Trots detta har jag hunnit läsa en del, och boken är helt suverän. Don Quijote och Sancho Panza ska nu, eller har precis ridit iväg på sin långa färd. Boken är skriven av Miguel Cervantes och översatt till svenska av Jens Nordenhök.

Trots mina små bekymmer har jag verkligen uppskattat varje sida och är ivrig att utforska äventyren och karaktärerna ytterligare. Det är fantastiskt hur litteratur kan ta en till andra världar och erbjuda en flykt från vardagens bekymmer.
Lite länkar nedan

En tidigare tur vid Asköviken
Klicka här för att komma dit


Länk till Guide – Natursidan
Klicka här för att komma dit


Länk till Upplev-naturen
Klicka här för att komma dit