Hubbo till VSK-Villa

Hubbo & VSK-Villa


Stort grattis till SM guld för Villas damer och herrarI bandyfinalen 2024 stod två gigantiska lag mot varandra, och det var en syn att skåda vilken intensiv match som utspelade sig. Redan 25 minuter före avslag, fyllde en mäktig stämning hallen när båda klackarna körde sina ramsor och hetsade upp atmosfären till en bultande känsla av förväntan. Ljudvågorna studsade med vibrerande kraft inom de väldiga väggarna i ABB Arena Syd.

VSK, med en imponerande inledning, satte full fart och dominerade spelet från första stund. Med snabb återvinning av bollen verkade Villa Lidköping vara överraskade och tagna på sängen av VSK:s intensiva spel.

Den huvudsakliga akten i denna dramatiska föreställning var Christoffer Edlund, vars prestationer på isen var inget mindre än fenomenala. Med sitt fjärde mål för kvällen, endast knappa två minuter in i förlängningen, tog han på sig hjälterollen och skrev historia.

Slutsiffrorna, Villa Lidköping–VSK 7–6 efter förlängning (4–2), avspeglar det oerhörda trycket och den spänning som genomsyrade matchen.

Målen fördelades på följande sätt:

0–1 Christoffer Fagerström
0–2 Christoffer Fagerström
1–2 Petter Björling
2–2 Christoffer Edlund
3–2 Martin Hammarberg
4–2 Martin Hammarberg
4–3 Christoffer Fagerström
5–3 Christoffer Edlund
5–4 Pontus Vilén
6–4 Christoffer Edlund
6–5 Daniel Johansson
6–6 Viktor Spångberg
7–6 Christoffer Edlund

Christoffer Edlunds heroiska insats kommer att bli omtalad i åratal framöver, och trots VSK:s tunga förlust i förlängningen, kommer deras kämpainsats att leva kvar som en episk prestation i bandyhistorien.

VSK-Villa damfinal

För tredje gången i rad befann sig VSK i en SM-final mot ärkerivalen Villa Lidköping. Denna gång var det en ödesmättad uppgörelse där siffrorna till sist skrevs till 7–4 till Villa Lidköping, efter en serie av grönvita misstag och en ödesdiger händelse där VSK:s kapten, Charlotte Selbekk, tilldelades ett matchstraff.

Men redan från matchens början kunde man ana att Villas offensiva arsenal var redo att brisera. Blott 57 sekunder in i finalen utförde Linnea Larsson en förtrollande manöver och skickade bollen mot VSK-målet. Tova Grönoset försökte stå i vägen, men Petra Huhta lyckades smyga in bollen vid stolpen och göra det till 1–0 för Villa Lidköping.

Det var en rasande inledning på finalen, och VSK svarade snabbt. Bara någon minut senare kvitterade de efter en väl utförd frislagsvariant och tog sedan ledningen med 1–2 efter en mäktig dundersmäll på hörna av Bella Aronsson.

Men Villa Lidköping visade inga tecken på att vackla. De återtog initiativet och lyckades vända matchen till sin fördel. Matilda Öhman stod för två snabba mål, följt av ytterligare ett av Ida Friman och en respons från VSK genom Galina Mikhaylova.

I den andra halvleken fortsatte Villa Lidköping att dominera. I en uppvisning av precision och skicklighet lyckades de utöka sin ledning genom mål från Sanna Gustafsson. Trots VSK:s ihärdiga försök att komma tillbaka in i matchen, blev det till slut för mycket för dem. Tova Grönoset lyckades minska gapet till två mål, men en sista kraftansträngning från Villa Lidköping, med ett mål av Ellen Nilsson, säkrade segern och SM-titeln för dem.

Slutsiffrorna stod klara: Villa Lidköping–VSK 7–4 (4–2), och trots VSK:s modiga ansträngningar var det Villa Lidköping som stod som segrare och kungar av bandy-Sverige för ännu en säsong.

Idag skall jag bara vila upp mig i Hubbo

Idag har jag bestämt mig för att bara vila upp mig i Hubbo.🙂
Efter en intensiv helg med bandy känner jag att det är dags att ta det lite lugnt och softa ner lite.
Det har verkligen varit full rulle den senaste tiden, så en dag av avkoppling är precis vad jag behöver för att återhämta mig ordentligt.Hubbo länkar nedan

Match mellan Grönvit – Rättvik
klicka här för att komma dit


Serie match förra säsongen mellan Grönvit – Bollnäs
klicka här för att komma dit