Hubbo

Asköviken
Asköviken

Denna dag började jag min utforskning redan vid 10:30, och energin flödade genom mig, kanske tack vare morgonens generösa dos kortison. En sträcka på imponerande 9,5 kilometer blev resultatet av dagens äventyr, och det känns som om krafterna var extra på topp när man är vid Asköviken.

Fokus för dagen? Fågelbilder – massor av dem. Med förhoppningen att mina anteckningar om fågelmodellerna är korrekta, har jag samlat en imponerande samling. Vitkindad gås, Kanadagås, Tofsvipa, Trana, Trädpiplärka (dock med en viss osäkerhet), Gråhäger, Sångsvanar, Skrattmås, Gulsparv (där också osäkerheten smyger sig in), Lappuggla och ett gäng majestätiska Knölsvanar.

En extra glädje att Lappugglan återvänt, vilket öppnar upp för framtida besök – och det är ju relativt nära hemmet. Att fånga naturens skiftande ansikten är inte bara en motion i kroppen utan en resa genom färgstarka vyer och ljudlandskap. Det finns alltid en förväntan om vad som kommer härnäst i de natursköna områdena kring Asköviken och Lillhärad, och detta är en del av det oändliga fotograferingsspektaklet i dessa vackra landskap.


Jag gick ifrån parkeringen nära Lövstagömslet till utsiktstornet en rejäl promenad med rygga och kamera och 300 mm objektivet.
Jag hade med den lilla 35 mm 1,8 linsen i ryggsäcken, utifall jag blev sugen på att fota något annat, men den låg tryggt kvar i väskan hela tiden.
När man fikat och njutit klart var det lite tungt att veta att det gällde samma väg tillbaka men tur man är stark 🙈 och det var inga problem
Skulle behövt min foto vän Anders idag, då hade det inte vart några problem att veta vilken typ av fågel jag fotograferade.


Imorgon lovar de lite sol, en välkommen avvikelse från dagens väder. Förväntningar om några plusgrader gör dagen ännu mer lockande. Planen är en dag med Anders och Amme, där frukost och dryck står i fokus. Mina kaffesug har minskat, kanske en biverkning av pågående behandling. Endast en kopp om morgonen blir det nuförtiden.

Det är en intressant förändring, likaså att jag inte rört öl på tre månader. Kanske är det ett sundare håll, undvika risken för att bli en ölmage-gubbe. Att somna tidigare ikväll verkar vara en trolig utmaning, men med en dag av kortison kanske det inte blir så. Naturen i Hubbo förändras ständigt, och det är underbart att ta del av varje nytt kapitel och anpassa sig efter väder och sinnesstämning. En resa genom livet, både i och utanför Hubbo, där varje dag erbjuder nya möjligheter och insikter.
Tips på bra fågelsida

Artportalen = klicka här för att komma till sidan