Asköviken

Asköviken
En tur ut till naturenUt idag för en spännande och naturskön upplevelse vid Asköviken och Rudöklippan!
Stannade bilen vid parkeringen där man kan gå till Rudöklippan ifrån.
När jag väl satt där vid Rudöklippan så var det lite träligt att sitta där i skuggan, jag gick vidare och hamnade vid Hjortklippan.
Min förhoppning var att få syn på en spillkråka, tog lite fruktstund på denna sköna plats, plus lite dryck och KitKat 🙈.


När jag suttit där en stund börjar detta med hackande ljud och bark som faller ner från trädet bredvid där jag satt, jag försökte se något och vad för typ av hackspett som höll på precis ovanför mig.
Den bytte träd och fortfarande ett träd bredvid där jag satt, det ramla ner lite bark eller vad det nu var, men jag såg fortfarande inte vad det var för typ av fågel och det är svårt att få en tydlig bild eller identifiera en fågel när den rör sig snabbt eller gömmer sig i vegetationen.
Tyvärr fick jag inte veta om det var en spillkråka eller en vanlig större hackspett.
Jag kunde ha rest mig upp och tittat lite men var rädd att den skulle flyga iväg och jag inte skulle fått någon bild av denna, nu så här i efterhand kommer jag resa mig upp och försöka få en bättre titt på fågeln. 😂


Fick en fågel på bild, tyvärr lite långt ifrån även för mitt objektiv med konverter. Har sänt en fråga vad för typ det är av fågel och fick veta att det är en ormråk.


Bilden på svampen, sorry men jag kunde inte låta bli att fotografera den. 🙈 😂

Lite länkar nedan

En tidigare tur vid Asköviken
Klicka här för att komma dit


Länk till Guide – Natursidan
Klicka här för att komma dit