Skillberg Trettiotre 🚗 💨💨💨💨 😳
Väldigt mycket fåglar och två ekorrar idag
En tur till Skillberg igen då, vill så gärna få den där nötkråkan på bild, det är en charmig fågel ungefär som hackspetten tycker jag.
Och nog kom den, inte bara en gång, säkert 10 gånger medans jag satt där.
Den samla på sig nötter som den stack iväg och gömde och kom tillbaka åt lite och drog sedan iväg med nötter igen.
Den skall tydligen kunna komma ihåg var den lägger allt också, vilket är imponerande.
Mer imponerande är nästa fågel nötskrikan som dök upp, den skall komma ihåg ännu mer platser den gräver ner sina nötter mm, och jag som lägger mina nycklar på någon plats och glömmer bort dessa.🙈
Äntligen fick jag fotografera spillkråkan
Jag har önskat få en bild på spillkråka än längre tid nu, idag dök den upp.
Gissa om jag för nervös för att den skulle dra iväg, innan jag fått bild på den.
Den kom inte ända fram som de andra fåglarna, satt ca 25 – 30 meter bort i ett träd, och den började med det typiska som hackspettar gör, är att titta fram lite bakom trädet.
Slaktavfallet på första bilden, satt en örn och tre korpar när jag kom med bilen nästan vid Svanå, när jag bromsa in för att fota dem, så stack dom alla fyra.
Hade ju vart coolt att fått detta på bild.
Fåglarna som blev med på bild idag
Större Hackspett (Dendrocopos major): En medelstor hackspett med svart rygg, röd hjässa hos hanar och vit undersida. Den hackar på trädstammar i skogar och trädgårdar.
Spillkråka (Dryocopus martius): En stor hackspett med svart fjäderdräkt, röd hjässa och vita vingfläckar. Den söker insekter under trädbark och lever i skogar.
Nötkråka (Nucifraga caryocatactes): En kråkfågel med gråbrun fjäderdräkt och vita vingfläckar. Den är känd för sin förmåga att lagra mat i gömställen och är vanlig i bergiga skogsområden.
Nötväcka (Sitta europaea): En liten fågel som klättrar längs trädstammar och söker efter insekter och nötter. Den är känd för sitt karakteristiska beteende och tofs på huvudet.
Nötskrika (Nucifraga caryocatactes): En stor, svart kråkfågel som lever i bergiga och skogiga områden. Den är känd för sin förmåga att samla och lagra nötter och frön.
Blåmes (Cyanistes caeruleus): En liten och färgglad mes med blå ovansida, gul buk och vit kind. Den är en vanlig besökare i trädgårdar och parker.
Talgoxe (Parus major): En medelstor mes med en blåsvart ovansida och gul buk. Den är känd för sin intelligens och är en populär art vid fågelmatningsstationer.
Svartmes (Periparus ater): En liten mes med svart huvud, vit kind och gråbrun kropp. Den trivs i skogar och trädgårdar och är en älskad fågel.
Talltita (Poecile montanus): En mes med grå kropp, svart huvud och vit kind. Den trivs i skogar och trädgårdar och är känd för sitt livliga beteende.
Tofsmes (Lophophanes cristatus): En mes med en liten tofs på huvudet. Den har gråbrun fjäderdräkt och är vanlig i skogar och parker.
Koltrast (Turdus merula): En vanlig sångfågel med svart fjäderdräkt hos hanar och mörkbrun hos honor. Den sjunger vackert och är vanlig i trädgårdar och skogar.
Ekorre: Ekorren är ett litet däggdjur med en karakteristisk buskig svans. Den trivs i skogar och parker och är känd för sitt klättrande och sitt gulliga utseende.
Tisdag i morgon, och dags för simning igen och kan bli en längre promenad också.
Lite länkar nedan
#Birdsafarisweden
Klicka här för att komma dit
Skillberg nummer 20
Klicka här för att komma dit
Länk till Guide – Natursidan
Klicka här för att komma dit
Länk till Upplev-naturen
Klicka här för att komma dit