Skillberg fjortonde gången 🙈
Vilken dag det har varit, solen på bästa humör och en sådan där sensommardag som är på topp.
Var startklar med bilen 08:30 och drog iväg till Skillberg igen, detta är ett av mina favoritställen speciellt när man blir bjuden på allt detta fågelliv runtom en.
När jag parkerade bilen vid Skillberg, så hörde jag spillkråkan och tänkte att idag kanske den kommer upp där jag sitter.
Blev några timmar med fågelfotografering och ett försök till svampplockning, tyvärr så hitta jag inte så många kantareller idag, det blev typ en grabbnäve med svamp.
När jag suttit en stund hörde jag spillkråkan igen, och såg en bit av ryggen bara knappt 100 meter ifrån mig, men den är jäkligt svårflörtad och det ville sig inte idag heller.
Jag vet inte varför jag blivit så betagen av hackspettar, men kan för de är lite personliga, exempel som den på bilderna idag, det är som den leker tittut med mig. 🙈.
Men den där spillkråkan känns som jag snart kommer få fotografera, den närmar sig sakta.
Ville få lite tystare slutare och ändrade ifrån Elek. 1:a ridå fotografering aktiverar endast den andra gardinslutaren., till elektroniskt
Detta möjliggjorde att jag kunde fotografera utan avtryckarljud.
Vid serietagning fotograferar kameran alltid med hög hastighet (upp till cirka 20 bilder/sekund).
Den vita ramen visas även upprepade gånger under serietagning.
Nackdelen man hör inte hur mycket bilder man tar, det är knäppt-tyst när man fotar, och det kan bli lite bilder på minnes kortet. 😵💫
Vilka typer av fåglar jag fick på bild idag blev stor hackspett, talgoxe, gärdsmyg, blåmes, och nötväcka.
Fem fågelarter hann fick jag med idag och alla är vanliga och kända fåglar i många delar av Europa. Här är några korta beskrivningar av de fåglarna som jag fotograferat.
Större hackspett (Dendrocopos major): En medelstor hackspett med en karakteristisk svartvit fjäderdräkt och en röd fläck på bakkanten av huvudet hos hanarna. Den kan ses hacka i trädstammar i jakt på insekter.
Talgoxe (Parus major): En färgglad fågel med en ljusblå ovansida och en gul eller vit kindfläck. Den är känd för sitt livliga och aktivitetsfyllda beteende och ses ofta i trädgårdar och skogsområden.
Gärdsmyg (Troglodytes troglodytes): En mycket liten fågel med brunfärgad fjäderdräkt som smyger runt i tät vegetation och har en högljudd och varierad sång.
Enligt gammal sven folktro är Gärdsmygen en trind, storhuvad liten gynnare som kilar som en liten mus kring rishögar och rotvältor, alltid med den lilla stjärten stolt pekande rätt upp. Namnet har den fått av sin vana att smyga omkring bland gärdsel och risbråtar. Den kallas också för tummeliten och baskakung i Skåne, Thomas i gärdet i Norrbotten, meshätta och gärdsgårdsmesa i Småland, mysing i Kalmartrakten och tummetott i Dalarna. Namnlistan kan göras ännu längre. Om Gärdsmygen berättas samma saga som om Kungsfågeln som ridande på örnens rygg kunde flyga högre än någon annan fågel.
Blåmes (Cyanistes caeruleus): En småfågel med en ljusblå fjäderdräkt på ovansidan och en gul buk. Den är känd för sitt livliga beteende och melodiska sång.
Nötväcka (Sitta europaea): En liten fågel med en gråaktig fjäderdräkt och en karakteristisk svart-vit teckning. Den har en förmåga att hacka upp nötter och kan ses i skogar och trädgårdar.
3,8 kilometer idag, veckan känns bra. 🤟
Lite länkar nedan
En tidigare tur vid Asköviken
Klicka här för att komma dit
Länk till Guide – Natursidan
Klicka här för att komma dit
Länk till Upplev-naturen
Klicka här för att komma dit