Mellby 11 Bed & Breakfast


Mellby 11 och massa bad och avkoppling


Tog oss ner till Mellby 11 Bed & Breakfast Österlen, åkte väl vid nio tiden på morgonen i Onsdags, senaste incheckning klockan 17:00 vi var där 16:55.
Någon hade byggt om vägen efter Kristianstad och missa totalt avfarten dom gjort nu, nåja tar åker av nästa men det var ju två mil bort.
Sedan fick min kartläsare ta upp telefonen igen, blev mycket vägar jag aldrig åkt på förut och att aa här skulle jag velat fota mm men fanns ingen tid för att stanna ens för en minut.
Klart imponerad att vi hann ner, och det var ju hela fem minuter kvar till vi missat detta.


Träffa värdarna ett så trevligt par som hade detta lilla hotell tillsammans, frågar någon om ett boende nere på Österlen kommer jag definitivt rekommendera detta på Mellby 11 Bed & Breakfast.
Ett härligt rum och en suverän frukost och trädgården man kunde sitta med datorn och jobba lite med dagen bilder lite och äta frukosten ute under hängpilen och bland doftande Lavendel.


Trodde vi skulle hinna ner till Bures i Kivik för en Sillatallrik med en Silla Pilsner, men det var stängt på utsidan där kleti och pleti handlar istället blev det en sväng upp till Ulf Lundells favorit pizza hak, för en Neapolita pizza för min del och självklart en god öl.
Sedan tog vi oss ner till Vitemölla där jag var ner två gånger i så skönt svalkande vatten, vid piren där på en av bilderna.
Dagen två och som sagt upp för frukost nummer ett, och att sitta ute i trädgården som jag beskrev ovan så underbart.
Fick ett tips om att ta oss till Stenshuvud och gå ner till badstranden där, inte helt fel men kanske en liten bit för långt att gå ifrån parkeringen men klockrent med lite motion innan badet och det blev två dopp igen.
Hann även med lite butiks besök i Simrishamn, mest turist butiker och jag går hellre utanför och njuter av semestern.
Eftermiddagen så hann vi med en Silla tallrik med en lättöl, det är lite att man måste göra detta när man kommer ner till Österlen.
En tur till Kyls badstrand, inget bad, men fick blunda lite på handduken kände att jag fick lite krafter att orka igen bara att få blunda lite och höra vågorna slå.


Dessa Hipster kor ( Highland cattle ), de är så jäkla coola och var som en skrev de är fulsnygga.
Lite som de hundar vi hade för många år sedan, två stycken Basset Hounds limpor med ben, Laban hundar också jäkla fulsnygga men så sköna att gå ut med skulle lukta på det där grässtrået nerifrån och upp och ner igen.
Det var många gånger jag blev varvad av andra hundägare som bara gick med ett leende på läpparna när dessa två tomtar kom.
Men på eftersöket så glänste dom över många andra hundar, det var så självklart att dom skulle hitta skonken någon lagt ut efter 600 meter med alla vinklar och skott prov dom var liksom gjorda för detta ändamål.


På tal om gamla bilder, någon släkting hade sänt en bild ifrån någon svamp plockning men va fan jag såg ut som jag kommit direkt ifrån någon fest med temat village people, jag ser inte klok ut 🙂


Var man gick i Simrishamn så nog var det någon som målat el skåpet eller virkat något värmande för stuprören, Simrishamn och alla andra samhällena runt om får man tacka att dom har gratis parkering nästan överallt, nåja det kom en dam ifrån 08 staden som hade parkerat framför en utfart och hon stod minsann inte fel och det skulle parkeringsvakten få äta upp minsann. Nu vet jag att inte många läser denna blogg så jag kan få tycka till lite extra, detta land finns ett antal % tomtar som inte skulle ha körkort eller alla fall få göra om sina körkortstester.


Cykeln under bilderna på dag två, den var inte körduglig, totalt igenrostad och utan luft i däcken och den var kanske låst för den inte gick att cykla på 🙂
Och vatten pumpen, kommer ihåg när jag sprang i förväg och pumpa ut vatten och morfar var skitförbannad, ha ha jag gjorde det flera gånger och tyckte det var lika kul var gång att jäklas.Blev drygt 130 mil på tre dagar, trafiken var riktigt lugn förutom vid Örebro vid 16:00tiden när knegarna slutar jobbet och skall hem till sitt.
En trafikolycka efter Hallstahammar mot Västerås skapade också riktigt långa köer, här kom det en som jag såg i backspegeln som skulle till varje pris ta sig förbi kön av bilar. Såg att många försökte stänga honom men han tryckte sig igenom ändå, helt galet att inte inse att det inte går något fortare för honom.
Han hade någon ung pingla i bilen som han kanske försökte imponera på men han kom inte längre än till bakom min bil. Jag blockera honom fast han även försökte köra om på höger sida.
Frugan muttra åt mig att jag skulle sluta, men wtf någon var ju tvungen att hejda stolpskottet.
Surgubben kom fram i mig, var rätt stolt att jag hade lite pondus att sätta ner foten att hit men inte längre.
Jag tycker det är rätt skönt att få vara gubbig ibland ??
?????