Stockholm


Stockholm, Sundängen och fika


Efter en tuff fotovecka, så blev det att softa ner lite, Måndagen blev en bild medans gårdagen och idag blev lite mer
Sundängens camping mot Ängsö blev det igår, hälsade på hos Richard.
Helt otroligt att vi kan få tiden att gå så fort, det blev fyra timmar prat, hade nog suttit kvar längre om inte frugan ringt.
Snacka om allt ifrån fotografering till världens livsproblem och jag tror vi löste hälften av våra funderingar. Richard är också en duktig fotograf, men enligt honom har han en paus i detta just nu tyvärr.
Idag blev det Stockholm till Hanna och Andreas, med i bilen var Matilda och Florence.
Alltså jag trodde Matilda prata mycket men Florence har pratat oavbrutet till och från Stockholm, alltså ungen är störtskön med sin humor också en riktig pajas 🙂 Blev lite gående för Matilda att fånga in Florence i Kungsträdgården vid fontänen.
Tror jag blev med på en grupp bild när jag satt i trappan vid Hötorget, men får bjuda på det.


Tog reda på lite om statyen som står på Hötorget.
Dett är Orfeusgruppen som är en fontänskulptur utförd 1926-1936 av Carl Milles och gjuten på Herman Bergman Konstgjuteri.
Den står framför Konserthuset på Hötorget i Stockholm.
Orfeus är den som fått representera musikkonsten och lyran inom den grekiska mytologin


Kul när en familj satt och spela kula, tror jag var ca 6-7 år när jag körde senast. Tror det gick bäst för den lilla flickan som hade ett fång av kulor i klänningen.


Sedan ett besök till Scenkonst museet, med massa foton ifrån Christer Landegren >> Mer info, klicka här


Med tanke på de kameror han använde så var det 98 % bra bilder, alltså fotografera analogt i dessa miljöer.
Digitalt kan vara riktigt jäkligt även idag, så jag var mäkta imponerad av dessa svartvita bilder med massa av känsla i bilderna.
Var någon bild på Janis Joplin som var väldigt svår att se vad det var på bilden ens, och en eller två bilder med lite för lång slutartid och blev lite för suddiga för att vara bra och fick en känsla någon annan valt dessa bilder i nutid för att bara vara med.

Christer Landegren var en mycket duktig musik/konsert fotograf och som också hade många sköna porträtt bilder av musiker och jag skulle velat varit där lite till.
Är man intresserad av bra fotografering i musik miljöer tycker jag man skall besöka denna utställning.


När man ändå pratar bilder skulle det vara kul att få veta av en artist vad dom uppskattar mest av en bild, en som inte är redigerad och är på gränsen till klockren, eller en totalt photoshoppad ?
Eller värsta som kan ske är att någon skall palta med HDR filter, då ser man inte verklig ut utan det blir bara pannkaka av bilderna.
Men det är som vanligt, det finns inga rätt eller fel 🙂Stegen dessa tre dagar hamnar på ca 1,8 mil rätt bra av mig.