Hubbo.se

Skillberg sjuttonde gången 🚗 💨💨

Igår fick Anders bestämma var vi skulle äventyra för skog eller plats, han valde Skillberg, tror jag kanske skall göra ett lite uppehåll ifrån denna plats en dag eller två. 🙂
Snart kommer fåglarna ropa hej är du här igen.
Planerade att vara där till nio, och vi var tre personer idag som möttes upp vid lägerplatsen, en av oss var lite trött i mössan och smög upp en liten stund efter oss.
Och självklart är god fika alltid ett trevligt inslag i en utflykt. Vi hade en avkopplande och njutbar dag, och så skönt att uppleva naturen! 😊🌲🐦🐿️

Djuren som blev med på bilder idag

Större hackspett: Större hackspetten är en medelstor hackspett med en karakteristisk röd hjässa hos hanarna. Den trummar mot trädstammar för att kommunicera och söka efter föda, som vanligtvis består av insekter och larver.

Nötväcka: Nötväckan är en liten fågel med en ljusbrun fjäderdräkt och vit undersida. Den är känd för sitt karakteristiska ”nötskrik” och letar ofta efter insekter och nötter som den kan gömma i barken.

Tofsmes: Tofsmesen är en charmig fågel med en svart hjässa och en tofs på huvudet. Den är en social fågel och ses ofta i grupper. Tofsmesar äter frön, insekter och larver.

Talgoxe: Talgoxen är en vanlig trädgårdsfågel med en svart huva och en vit kind. Den är en allätare och äter bland annat frön, insekter och små bär.

Blåmes: Blåmesen är en liten fågel med en ljusblå ovansida och gul undersida. Den är aktiv och rörlig och äter främst insekter, larver och spindlar.

Talltita: Talltitan är en liten och mycket aktiv fågel. Den har en svart hjässa och en vit kind. Den äter ofta små insekter och spindlar som den hittar på barrträdens grenar.

Ormvråk: Ormvråken är en rovfågel med en karakteristisk fjäderdräkt som hjälper den att kamouflera sig i skogen. Den är specialiserad på att jaga ormar och andra reptiler.

Ekorre: Ekorren är en busig och snabb gnagare som ofta ses klättra i träd. Den äter frön, nötter och ibland små insekter. Dess busiga beteende gör den till en charmig favorit bland många.

Dessa fåglar är en viktig del av naturen och bidrar till dess biologiska mångfald och skönhet. Att kunna se dem i sin naturliga miljö är en verklig glädje för naturälskare.

Lite länkar nedan

Tidigare tur vid Skillberg
Klicka här för att komma dit


Länk till Guide – Natursidan
Klicka här för att komma dit


Länk till Upplev-naturen
Klicka här för att komma dit