Skillberg

Skillberg Tjugosju 🚗 💹💹💹💹 😳
FĂ„glar och en ekorre idagSkillberg Àr alltid ett sÀkert kort om man vill fota fÄglar, idag fick jag en ny fÄgel för mig pÄ bild, kungsfÄgeln minsta fÄgeln vi har i Sverige.
Och nog var den liten allt, tyckte det var nÄgot som rörde sig i granen bredvid mig, denna lilla fÄgel var aldrig och Ät av fröna utan höll sig i granarna runt om mig.
Smetade ut talgen jag gjort hemma och vips var hackspetten dÀr och mumsade, sÄg rÀtt nöjd ut.
FÄgar och djur idag som blev med pÄ bild, större hackspett, blÄmes, tofsmes, talltita, kungsfÄgel, nötvÀcka och en ekorre
ÀrtsÄngare fotade jag pÄ Asköviken tidigare

HÀr Àr en kort sammanfattning av arterna

Större hackspett: En imponerande hackspett med en distinkt svart-vit-röd fjÀderdrÀkt och förmÄgan att trumma högljutt pÄ trÀd för att kommunicera.

BlÄmes: En liten och fÀrgglad fÄgel med blÄtt pÄ ovansidan, gul undersida och ett karakteristiskt svart bröstband och blÄtt hjÀssband.

Tofsmes: En mes med en tofs pÄ huvudet, grÄblÄ fjÀderdrÀkt och svart-vit ansiktsmask.

Talltita: En liten mes med svart huvud och vit nacke, liksom vita kinder. Dess nacke ser ut som en krage, vilket Àr ett karakteristiskt drag.

KungsfÄgel: En mycket liten fÄgel med en lysande orange krona och en svart ögonmask. Den Àr kÀnd för sin kungliga fÀrgprakt.

NötvÀcka: En grÄbrun fÄgel med en pigg pÄ nÀbben som hjÀlper den att bryta upp nötter. Den har ett brett utbredningsomrÄde.

Ekorre: En smÄgnagare med en lurvig svans som ofta ses klÀttra i trÀd och som Àr kÀnd för att samla och gömma nötter.

ÄrtsĂ„ngare: ÄrtsĂ„ngaren Ă€r en smal och grönaktig fĂ„gel med ett tydligt ögonstreck och ett ljusare ögonbrynsstreck.
Dess buk Àr vanligtvis gulaktig och dess vingar har en tydlig vingebar.
Arten Àr en flyttfÄgel och övervintrar frÀmst i Afrika söder om Sahara.

Att kunna observera och fotografera dessa djur och fÄglar Àr en fin upplevelse, och det Àr ett bra sÀtt att uppskatta och lÀra sig mer om den rika mÄngfalden av vilda djur som delar vÄr vÀrld.

Lite lÀnkar nedan

Skillberg nummer 23
Klicka hÀr för att komma dit


Skillberg nummer 20
Klicka hÀr för att komma dit


LĂ€nk till Guide – Natursidan
Klicka hÀr för att komma dit


LĂ€nk till Upplev-naturen
Klicka hÀr för att komma dit


Svampen och pinnen som ÄrtsĂ„ngareen sitter pĂ„ Ă€r gjorda i photoshop AI, lade inte ner sĂ„ stor energi pĂ„ denna bild mer att det Ă€r sĂ„ simpelt att fuska om man nu vill göra det.
Det Àr viktigt att vara medveten om att digitala redigeringsverktyg som Photoshop AI kan anvÀndas för att skapa realistiska eller konstnÀrliga bilder och att de kan anvÀndas pÄ olika sÀtt av olika mÀnniskor.
Det Àr alltid bra att vara Àrlig om hur en bild har skapats, sÀrskilt om den presenteras som autentisk nÀr den Àr redigerad.
Att anvÀnda sÄdana verktyg kan vara en kreativ utmaning, men det Àr viktigt att man Àr medveten om att resultatet inte nödvÀndigtvis Àr representativt för verkligheten.
Önskar att det kan komma en dold stĂ€mpel pĂ„ att det finns AI i en bild, kanske Ă€r pĂ„ G redan.