Hubbo.se

Skillberg femtonde gången 🙈

Morgonfika vid Öhrmans café idag, det är ju fredag och kaffe med gubbarna.
Idag var vi bara tre stycken, men det är lika trevligt ändå och det blev två kulor glass idag.
Öhrmans har verkligen goda glassar, detta är vi flera som håller med mig om.Tror jag passerat sammanlagt 3 mil i promenader denna vecka, har fortfarande en aningens träningsvärk i benen.


Fåglar som hamna på bild idag, blev talltita, gärdsmyg, nötväcka, talgoxe och en tofsmes

Efter kaffet var det dags igen för Skillberg, Anders min fotovän ville komma ut för lite #skogsbad och det blev samma plats som igår.
Kanske lite färre fåglar än igår, men skönt att komma ut och snacka lite manliga saker som fåglar och andra platser att besöka. 😂
Efter en fantastisk dag med fika och fåglar och #skogsbad!

Talltita: Känns igen genom sin blåaktiga ovansida och gulaktiga undersida. Den är känd för sitt unika beteende att klättra längs stammar och grenar.

Gärdsmyg: En liten brunaktig fågel med stark rörelseaktivitet. Den är känd för sitt ständiga klättrande genom växtlighet i jakt på föda.

Nötväcka: Har en karakteristisk svartvit fjäderdräkt och klättrar också längs stammar och grenar. Den är specialiserad på att hitta föda från kottar och frön.

Talgoxe: Har en blågrå ovansida och gul undersida med svart huvud och vit fläck runt ögonen. Den är en populär fågel i trädgårdar och matar sig ofta från fågelmatningar.

Tofsmes: Har en tofs på huvudet och gråbrun fjäderdräkt. Den är känd för sitt energiska beteende och är en släkting till andra mesarter.

Lite länkar nedan

En tidigare tur vid Asköviken
Klicka här för att komma dit


Länk till Guide – Natursidan
Klicka här för att komma dit


Länk till Upplev-naturen
Klicka här för att komma dit