Skillberg

Skillberg tjugotvå 🚗 💨💨
Fågel- och djurupplevelseIdag ville jag komma ut för att få lite frisk luft och få en härlig dag i naturen, efter ha legat med en riktigt manlig förkylning igår, tror jag sov igenom nästan hela dagen.

Och varför då inte till Skillberg, 😂
Att komma ut i friska luften var en utmärkt återhämtningsstrategi efter att ha kämpat med en manlig förkylning.
Jag hade turen att få se en mängd fåglar, inklusive nötväckor, blåmesar, tofsmesar, svartmesar och en större hackspett.
Ekorrarna är också charmiga att observera med sina lekfulla och livliga beteenden.


Naturen har en avkopplande effekt och kan hjälper till att förbättra humöret och återhämtningen när man är sjuk.
Även skönt att må bättre och kunde njuta av en dag ute i Skillberg, kunde iofs varit var som helst men det är en lugn och skön plats.
Naturen har alltid något vackert och intressant att erbjuda, oavsett om det är fåglar, ekorrar eller bara lugnet i omgivningen.
Det negativa var väl myggen idag, men myggsprayet jag köpte funkar riktigt bra, men de är ändå runt omkring en och kan vara lite småsegt.


Var till Carlströms köttbutik och köpte något kilo fett, har fixat portioner av talg jag tänkte ta med och locka fram spillkråkan med.
Talg är tydligen favorit godis för denna fågel, och troligen för många andra fåglar också.

Hur man gör egen talg

Att göra din egen talg är en utmärkt idé om du vill locka vilda fåglar till din trädgård. Talg är en energirik föda som är mycket uppskattad av fåglar, särskilt under kalla vintermånader när de behöver extra energi för att överleva. Här är en enkel guide för att göra din egen talg:

Ingredienser:

Talg: Du kan köpa talg i många livsmedelsbutiker eller hos slaktare. Det är bäst att använda ren talg utan tillsatser.

Fågelfrön: Du kan blanda in en mängd fågelfrön som solrosfrön, hampafrön, och hackade jordnötter i talgblandningen för att göra den mer attraktiv för olika fågelarter.

Instruktioner:

Skär talgen i mindre bitar eller smält den om den är hård. Du kan smälta talgen i en kastrull på låg värme eller i mikrovågsugnen i korta intervaller tills den blir flytande. Var försiktig så att du inte överhettar talgen.

Låt talgen svalna något, men se till att den fortfarande är tillräckligt mjuk för att blanda med fröna.

Blanda talgen med de valda fågelfröna i en skål eller form. Du kan använda ungefär lika delar talg och frön, men justera proportionerna efter din smak och för att locka olika fågelarter.

Låt blandningen stelna genom att placera den i frysen eller utomhus om det är tillräckligt kallt. Det bör ta några timmar att stelna helt.

När talgblandningen är helt stelnad kan du skära eller bryta den i mindre bitar eller använda formar för att skapa olika former.

Häng upp eller placera talgbitarna på en fågelmatare eller grenar i din trädgård.

Nu är du redo att locka en mängd fågelarter till din trädgård med din hemgjorda talg. Det är en rolig och givande aktivitet som ger dig möjlighet att se och njuta av fåglar på nära håll.


Lite länkar nedan

Skillberg nummer 19
Klicka här för att komma dit


Skillberg nummer 17
Klicka här för att komma dit


Länk till Guide – Natursidan
Klicka här för att komma dit


Länk till Upplev-naturen
Klicka här för att komma dit