Nyklippt, fototräff och promenader igen

Är hyfsat med i matchen igen, efter Covid sjukan och är mest trött nu.
Skönt att komma ut på promenaderna som igår Måndag blev en mil, men inget gym som jag tar det lite lugnt med.
Får se om jag känner att jag är sugen på gymmet på Torsdag, jag är ju inte svårövertalad och kan lätt göra något annat sístället om så skulle vara.
Lite sugen på att ta en tur i skogen och kolla lite svampar, tycker det är lite folk som skriver att de funnit på lite av denna delikatess och nu när man funnit en bra skog borde det ju finnas även där.

Igår Måndag var det träff med Bildgruppen Prisma vid Lilla Rytterne kyrkoruin som är ifrån 1819, och som vanligt blev kaffe med fika min höjdpunkt. Tror att jag alltid gör för mycket kaffe, men nog dricker man upp det var gång och det är lite tungt att försöka sova efter så mycket kaffe men det är smällar man får ta om man nu tycker detta är tungt.
Smultronet på bild finns inte kvar, det hamnade i min mage sedan synd bara att de är så himla små dom kunde gott vara storlek som jordgubbar istället.

  • Lite biologi fick jag lära mig igår, bilden med de gula blommorna är en Äkta johannesört som har några användningsområden

    Torka blad och blomma genom upphängning i buketter.
    Krossa sedan och använd till örtte.
    Johannesörten har viss fördröjningseffekt och för bäst resultat mot nedstämdhet bör örtteet därför drickas morgon och kväll under 3 månaders tid.
    Johannesört används även som kryddning till brännvin.

Och sedan bilden med alla ko-äggen, det vet jag! ” Men ingen annan 🙂 ”

Även en loppis runda med Enrico, på Myrorna det är sådär tycker jag att gå på loppisar men kul att gå runt att prata massa världsliga saker som vi kan lösa lite snabbt.

Efter friseringen var det skönt att ta en kopp kaffe med bulle på Global Living, och innan folk börjat ramla in.
Detta var en skön skuggig plats så där tidigt på förmiddagen, sol får man ändå mycket av när jag går så pass mycket som jag gör nu förtiden.

Summa steg:
Måndag 1 mil och idag 6 km, bra jobbat av mig

Dagens spellista jag lyssnat på medans jag skrivit är: >> Klicka här