Igår missa jag en massa steg, tog igen detta rejält idag det blev dryg 8km mesta stegen blev på Björnön. Hade liten Lightroom undervisning hur man flyttar bilder mm till annan disk, alltid bra att hålla pensionärs skallen aktiv.
Tog mig en snabb sväng ner till Elba kajen och fotade lite runt kajen mm. Var väl ca 30 skridskoåkare runt om på isen, var tvungen att fråga en av dom hur tjock isen var han killgissa lite med en decimeter tydligen hade dom åkt runt med fyrhjulingen och då var det safe tyckte han 🙂
Hem och softa lite innan jag började med revbenen, nytt recept i år

1,5 kg tjocka revben i bitar
Salt och peppar .

Glaze:
0,5 dl ostronsås
0,5 dl hoisinsås
0,5 dl honung
0,5 dl ketchup
2 msk japansk soja
2 msk balsamvinäger
1 msk sesamolja
2 vitlöksklyftor, rivna
2 tsk riven ingefära
2 msk rostade sesamfrön

1. Salta och peppra revbenen lätt. Lägg i en ugnsform och täck helt med lock eller folie så ångan som bildas i formen inte sticker ut. Ställ i 135 graders ugn i minst 2 timmar, gärna längre.
2. Blanda samman alla ingredienser till såsen.
3. När revbenen förbakat färdigt, ta ut dem och höj ugnstemperaturen till 225 grader. Lägg över revbenen på plåt med bakplåtspapper. Pensla på glazen tjockt runtom så de täcks av de goda smakerna och låt gå i ugnen i 15-20 minuter till bubblande och ”sticky”. Ta ut och strö på sesamfrön innan servering.