Ackis


Träffat gamla kollegor, på Ackis

Var ett tag sedan jag var på Ackis, idag var jag där som patient och tänkte att jag åker lite tidigare så jag får träffa mina tidigare kollegor ifrån plastik & kirurgin och även IT folket.
Kom en ung läkare i hissen och det var han som började prata ”faktiskt” 🙂 samtalet börja med ja ha! Blir det något kul i helgen, nu snackar vi hiss-prat på ”en” våning och då går det snabbt och jag hade aldrig träffat honom förut.
Ibland undrar jag om det lyser någon grön lampa på mig som säger att denna gubbe kan man småprata med.

Nåja den första som ploppa upp i korridoren på plastiken var Eva, sedan kom Helene och Malin så svårt att förklara men denna plastik avdelning är ett så skönt gäng och man blir glad av att komma dit och hälsa på alla eller de som är där just då alla fall.
Måste se till att ha med något fika nästa gång jag hälsar på hos dem.
Ps även godis Emma var där…skall fixa en påse gott & blandat till nästa gång till henne 🙂

Liten kortis om när jag jobbade där, det var alltid morgon uppställning 08:15 lite snabb genomgång och sedan lite morgon gymnastik.
En av kollegorna hade börjat hittat på små-hyss och denna morgon var jag tidigare en henne, gick och hämtade de minsta arbetsbyxorna som dom hade i klädskåpet och bytte ut alla pennor mm i hennes byxor.
Under morgon uppställningen hör man ett muttrandes helvetes jävlars byxor ha ha jäklar var jag garva, kan tänka mig en person försöka komma i ett par byxor som absolut inte passar men gjorde dagen innan 🙂

Att jäklas med varandra har pågått sedan ABB tiden, sedan IBM och Ackis IT, Maria valde fel person att skoja med man har liksom blivit invaggad i detta bus och jäkelskap sedan tidigare.

Exempel på en jäkla tomte på IT, totalt humorlös, normalt när vi gjorde ett fatalt fel fick vi en krokodil som kallade Snappy typ av en dumstrut utdelad med humor, ett så kallat vandrings pris eller inte. Man hade det till nästa gjorde fel, kan erkänna jag haft detta en gång men tänker inte tala om vad jag gjorde för att förtjäna detta då, men tillbaka till den den där tomten igen.
Han blev så jäkla förbannad och vad gjorde kollegan och jag, jo vi skyllde på en annan person som sagt detta för allt blev så pinsamt jobbigt. Vissa personer tar bara inte saker humor.

Blev lite kaffe med några stycken till på avdelningen innan jag gick ner till IT avd, inte mycket folk man känner där längre och saknar direkt inte det stället förutom Pontus som jag träffade idag, han följde med ner till 78/79 huset och fick en pratstund tillsammans tills det var dags att gå till läkaren och prata lite som patient för mig.
Nästa gång det blir Uppsala får det bli över en bit mat med Pontus, finns alltid saker vi kan prata om.

Men att jag orkat med 15 års pendling förstår jag inte och nu är det värre en värst 80 km istället för nittio, herrejäklar man kommer ju aldrig fram och är det åttio km i timmen så är det antal som måste köra i 75 km och skapar köer och idiot omkörningar men galna omkörningar kommer man väl aldrig ifrån vare sig det är 70, 80 eller 90.
E18 funkar ju, då kan man köra om en snigelbilist och lägga sig i rätt hastighet efter denna igen.

Lite action blev det idag, helikoptern gick in för landning på taket jag har faktiskt fotat en Black Hawk som landat på detta tak och det var jäkla mäktigt när den kom in mullrande och den lät betydlig mer än de vanliga helikoptrarna som vanligtvis landar där.

Stegen blev 3 km idag, inte mycket men så är det ibland.